fbpx
Ο καλύτερος φωτογράφος γάμου

Οι καλύτεροι φωτογράφοι γάμου

February 13, 2020
0 Comments

Ποιοι είναι οι καλύτεροι φωτογράφοι γάμου ;

Όταν η επικοινωνία συναντάει τον επαγγελματισμό. Ο όρος ¨καλύτεροι φωτογράφοι¨ μπερδεύει και δεσμεύει το μυαλό για κάθε έναν από εμάς που έχει σαν επάγγελμα τη φωτογραφία. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Φωτογράφος είναι εκείνος ο όποιος ξέρει να αποτυπώνει το φως με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού. Τα είδη φωτογραφίας είναι πάρα πολλά για αυτό και θα επικεντρωθώ μόνο στο κομμάτι της ανθρωποκεντρικής λήψης, το οποίο αγαπώ, λατρεύω και έχω διαλέξει τα τελευταία είκοσι χρόνια για να ασχολούμαι μόνο με αυτό. Για να μπορέσεις να έχεις μια εικόνα μοναδική, η οποία θα κερδίσει και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή αλλά και του πελάτη, αρχικά θα πρέπει να έχεις φαντασία και πολλή όρεξη. Ο φωτογραφιζόμενος θα πρέπει να νιώθει άνετα μαζί με τον επαγγελματία φωτογράφο που έχει μαζί του εκείνη τη στιγμή, να τον γνωρίζει και να του έχει εμπιστοσύνη. Όλη η μαγεία της ανθρωποκεντρικής φωτογραφίας βρίσκεται στα μάτια του φωτογραφιζόμενου. Τα μάτια και το βλέμμα είναι από τα πιο σημαντικά και εκεί κρύβεται όλη η αλήθεια και έχει σαν αποτέλεσμα ένα μοναδικό κλικ.

Ο καλύτερος φωτογράφος γάμου φτιάχνει όμορφες ιστορίες

Ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος… Σε ένα γάμο το ζευγάρι μαζί με το φωτογράφο του, που θα φτιάξουν μαζί μια πολύ όμορφη ιστορία, έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με καλή επικοινωνία και έχουν δημιουργήσει μαζί τον δικό τους κώδικα όπου μπορούν να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά για το αποτέλεσμα που πρόκειται να αποδοθεί. Ένας φωτογράφος και στο πιο υπέροχο μέρος του πλανήτη να πάει ένα ζευγάρι για να το φωτογραφίσει, αν το ζευγάρι δεν νιώθει καλά με κάτι, οι φωτογραφίες δεν πρόκειται να είναι υπέροχες ποτέ. Για αυτό και ο καλύτερος φωτογράφος στη φουρτούνα φαίνεται…. Μια εικόνα για να είναι μοναδική και αμέσως αυτό να κάνει και τον φωτογράφο να είναι καλύτερος ή ο καλύτερος πρέπει να ταιριάζουν οι άνθρωποι μεταξύ τους για να βγει και να αποτυπωθεί στο φακό το συναίσθημα, η αγάπη, η τρυφερότητα και η αλήθεια του κάθε ζευγαριού, να είναι δηλαδή ο εαυτός τους και να μην προσποιούνται, ούτε να παίρνουν πόζες οι οποίες είναι μακριά από τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους.

Η δουλειά μας και ο σεβασμός μας προς όλα τα ζευγάρια που μας διαλέγουν και μας επιλέγουν να είμαστε παρόντες και να δημιουργήσουμε μαζί ένα κειμήλιο από την πιο όμορφη και σημαντική στιγμή της ζωής τους είναι να είμαστε μαζί τους σε όλα τα στάδια, ως παρατηρητές που διακριτικά θα κάνουμε τα κλικ μας για να μην χάσουμε καμία στιγμή, ως οργανωτές για να διευκολύνουμε και να επιλύσουμε μια κατάσταση την οποία εκείνη τη στιγμή το ζευγάρι μπορεί να μην μπορεί να τη διαχειριστεί, ως επαγγελματίες με όλον τον επαγγελματικό εξοπλισμό μαζί μας για να βρει ένα τελικό άρτιο αποτέλεσμα.

Ο καλύτερος φωτογράφος γάμου διαβάζει το πρόσωπό σας.

Προς όλα τα μελλοντικά ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν…. ένας φωτογράφος γάμου διαβάζει το πρόσωπό σας, τις γωνίες σας, την ψυχοσύνθεση σας, το σώμα σας και προσπαθεί με τον τρόπο του να σας δώσει με μικρές κατευθύνσεις τις πιο ωραίες εικόνες από την προετοιμασία σας, δηλαδή να ξέρετε, εσείς οι νυφούλες, πώς είναι το νυφικό μακιγιάζ σας και το νυφικό χτένισμα μέσα από το φακό της μηχανής του και πώς είναι το νυφικό σας φορεμένο επάνω σας.

Στην τελετή, ποτέ δεν πρόκειται να ενοχλήσουμε το ζευγάρι ώστε να χάσει την τέλεση του μυστήριου του γάμου του, οπότε διακριτικά και σε μια απόσταση παίρνουμε τις κατάλληλες φωτογραφίες χωρίς να ενοχλούμε και να παρεμβαίνουμε. Στη φωτογράφιση μετά το μυστήριο μαζί με τους κουμπάρους σας είστε ελεύθεροι να βγείτε τις πιο ιδιαίτερες και αναμνηστικές φωτογραφίες ώστε να είστε έτοιμοι, χαλαροί και κεφάτοι να πάτε στη δεξίωση – πάρτι του γάμου σας και να διασκεδάσετε με όλους σας του φίλους, τους συγγενείς, τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να το χαρείτε όσο δεν πάει.

Φωτογράφος γάμου Θεσσαλονίκη
Ο Καλύτερος Φωτογράφος Γάμου

Φωτογράφιση της επόμενης ημέρας

Τέλος, ο καλύτερος φωτογράφος αναδεικνύει την δουλειά του στη φωτογράφιση της επόμενης μέρας (που δεν είναι ακριβώς κυριολεκτικά την επόμενη μέρα), το λεγόμενο next day photoshoot, όπου εκεί οι φωτογραφίες βγαίνουν άνετα και χωρίς άγχος, χωρίς την πίεση του χρόνου σε ένα μέρος όμορφο που να σας αρέσει και να σας ταιριάζει αλλά συγχρόνως που το διαλέγετε μαζί, κάτι σαν εκδρομή δηλαδή, για να έχετε ένα υλικό γεμάτο, με πολλές επιλογές που θα είναι ένα αναμνηστικό για μια ζωή για εσάς.

Ο καλύτερος φωτογράφος είναι ο επαγγελματίας, ο άνθρωπος που σας σέβεται, ο άνθρωπος που ξέρει να σας κάνει να του χαμογελάσετε αληθινά, εκείνος που θα είναι μαζί σας όλες τις ώρες του γάμου σας και θα φροντίσει να σας δώσει ένα σύνολο στιγμών που θα σας κάνει για πάντα να θυμάστε την ημέρα του γάμου σας μέσα από τις φωτογραφίες σας.

Τον καλύτερο φωτογράφο γάμου λοιπόν αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα ζευγάρια να περνάνε καλά και ζήσουν ολοκληρωτικά την κάθε στιγμή στο έπακρο.