fbpx
Φωτογράφος γάμου

Πως να επιλέξω φωτογράφο για το γάμο μου;

December 14, 2019
0 Comments

Οργανώστε σωστά τα πάντα σχετικά με τον γάμο σας

Η περίοδος της προετοιμασίας του γάμου έχει πολλές έγνοιες και τρέξιμο. Γι’ αυτό και είναι καλό να οργανωθείτε σωστά από την αρχή. Κάντε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να φροντίσετε για το γάμο σας και στη συνέχεια βάλτε τα σε μία σειρά προτεραιότητας. Εδώ βρίσκεται και το μυστικό, να ακολουθήσετε πιστά τη σειρά προτεραιότητας στις ενέργειές σας, γιατί η σωστή σειρά προτεραιότητας θα σας βοηθήσει να κάνετε και πιο σωστές επιλογές.

Πρώτα από όλα, όσο και αν σας φαίνεται ανορθόδοξο, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την επιλογή του φωτογράφου του γάμου σας. Αυτό, θα σας βοηθήσει να έχετε μία καθαρότερη οπτική σε μία σειρά αποφάσεων καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πολλές εικόνες γάμων και έτσι να διαμορφώσετε μία καθαρότερη αντίληψη για το τι επιλογές θα είναι πιο ταιριαστές στο δικό σας και τι όχι. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε πως το είδος του νυφικού που είχατε στο μυαλό σας δε γράφει τόσο ωραία στο φακό ή ότι το μακιγιάζ που είχατε κατά νου θα δείχνει αρκετά έντονο κ.λ.π.

Τα χαρακτηριστικά του σωστού φωτογράφου γάμου

Επιπλέον, ο φωτογράφος που θα επιλέξετε είναι λογικό πως θα διαθέτει διασυνδέσεις με επαγγελματίες όπως make up artists, hair stylists ώστε να μπορεί να σας προτείνει αντικειμενικά αυτόν με τον οποίο θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μιας και αυτό θα βοηθήσει και το δικό του έργο. Πώς όμως θα αποφασίσετε ποιος επαγγελματίας φωτογράφος είναι κατάλληλος για εσάς; Ακολουθεί η λίστα με όλα όσα θα πρέπει να αξιολογήσετε πριν πάρετε την απόφασή σας:

  1. Να σας είναι συμπαθής και να έχετε καλή επικοινωνία. Ναι, είναι πάρα πολύ βασικό να συμπαθήσετε τον άνθρωπο με τον οποίο θα περάσετε μαζί σχεδόν δέκα ώρες από την πιο όμορφη αλλά και απαιτητική ημέρα της ζωής σας. Πρέπει να νιώθετε άνετα και χαλαρά μαζί του, για να μπορέσετε και εσείς να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στις φωτογραφίες σας. Διότι στο φακό αποτυπώνονται τα πάντα…!
  2. Να σας αρέσει η αισθητική του. Μην επιλέξετε έναν φωτογράφο όσο καλό και αν είναι το όνομά του στην αγορά, αν η αισθητική του δε σας εκφράζει και δεν είναι αυτό που θα θέλατε να πάρετε ως αποτέλεσμα για τον δικό σας γάμο. Η αισθητική είναι υποκειμενική και προέχει να κρατήσετε στα χέρια σας ένα αναμνηστικό υλικό που θα θέλετε να βλέπετε και να ξαναβλέπετε.
  3. Να είναι συνεπής και σωστός επαγγελματίας. Αφού επιλέξετε αυτόν με τον οποίο θέλετε να συνεργαστείτε, αξιολογείστε τα reviews του, ρωτήστε για αυτόν. Είναι συχνό το φαινόμενο επαγγελματιών, μεγάλων ονομάτων, που στο τέλος στέλνουν συνεργάτες τους να καλύψουν το γεγονός γιατί κάτι τους …«έτυχε» και συνήθως αυτό που «έτυχε» είναι ένας ακόμη παράλληλος γάμος. Ένας σωστός επαγγελματίας θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πει «όχι» σε κάποια επιπλέον χρήματα.
  4. Να διαθέτει τεχνογνωσία και καλό εξοπλισμό. Αυτό θα μπορέσετε να το αξιολογήσετε και από την ποιότητα της δουλειάς του αλλά και συζητώντας μαζί του λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει.
  5. Να μην είναι πολύ οικονομικός. Όταν κάποιος κάνει πραγματικά καλά τη δουλειά του, δεν την ξεπουλάει. Μπορεί να κάνει ευκολίες, μία γενναία έκπτωση, όμως αν η διαφορά από τους άλλους επαγγελματίες είναι πολύ μεγάλη τότε… σκεφτείτε το διπλά!

 

Δείτε επίσης: Φωτογράφος γάμου //