fbpx

Φωτογράφος Γάμου

February 28, 2019
0 Comments

Φωτογράφος Γάμου

Φωτογραφικές Ιστορίες

Το κάθε ζευγάρι έχει τη δική του ταυτότητα, που ετοιμάζεται να “γράψει” μία καινούρια ιστορία, τη δική του. Η φωτογράφιση γάμου είναι μια σειρά από πολύ προσωπικές επιλογές, που πρέπει να βασίζονται σε γνώση, ειλικρίνεια, αλλά κυρίως αισθητική. Η φωτογραφία γάμου είναι μια μοναδική και ιδιαίτερη στιγμή, που όμως δεν σου δίνει τη δυνατότητα της επανάληψης. Ίσως αυτό να είναι η μαγεία, η σοβαρότητα και ο σεβασμός μιας φωτογράφισης γάμου. Βασικός παράγοντας για ένα όμορφο αποτέλεσμα είναι το επίκεντρο στον χαρακτήρα, στη διάθεση, στη χημεία και στους δεσμούς του κάθε ζευγαριού, που θα υπάρχει μαζί με τον φωτογράφο την ημέρα του γάμου.

Προσωπική ματιά

Η φωτογραφία για εμένα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος, γεμάτος ρεαλισμό και συναισθήματα. Είναι θέμα αντίληψης και οπτικής γωνίας. Αυτά ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά που θέλω να υπάρχουν σε κάθε φωτογραφία από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα το 1998 και έπειτα επαγγελματικά το 2002.

Όπως ανέφερα πριν, “το κάθε ζευγάρι έχει τη δική του ταυτότητα, που ετοιμάζεται να “γράψει” μία καινούρια ιστορία, τη δική του.” Γι’ αυτό πάντα επικεντρώνομαι στον χαρακτήρα, στη διάθεση και στους δεσμούς αυτών των ανθρώπων. Όταν με ρωτάνε ποια είναι η καλύτερή μου και ταυτόχρονα αγαπημένη μου φωτογραφία μέχρι στιγμής για μένα, η απάντησή μου είναι “Αυτή που δεν έχω τραβήξει ακόμα…”, και αυτό γιατί πάντα θέλω να στοχεύω στην διαφορετικότητα και την δυνατότητα που μου δίνεται στο να γίνομαι κάθε φορά καλύτερος σε αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει. Οπότε…..

Κάθε γάμος και μια καινούρια ιστορία!

Και αυτό γιατί η φωτογραφία σε ένα γάμο είναι ένας απρόβλεπτος και εναλλασσόμενος κόσμος γεμάτος στιγμές που είναι έτοιμες να αποτυπωθούν σε κάθε επόμενο κλικ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με καλή διάθεση, ωραία χημεία και σωστή συνεννόηση με κάνουν να μην μπορώ να ξεχάσω το πόσο πολύ αγαπάω αυτό το επάγγελμα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όπως λέω, λοιπόν, σε όλα τα ζευγάρια μου… “Πάμε να κάνουμε κάτι όμορφο, να το κάνουμε δικό σας!”. Πάμε να το κάνουμε δικό σας γιατί είναι το μοναδικό πράγματα που θα σας μείνει αναλλοίωτο από την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας. Μέσα από τις φωτογραφίες του γάμου, το βίντεο και το άλμπουμ δεν θα ξεχάσετε ποτέ τα συναισθήματα εκείνης της χαρούμενης μέρας, τις αστείες και γεμάτες συγκίνηση στιγμές, τους φίλους σας, την οικογένεια σας, το μέρος που έγινε το μυστήριο σας, το πάρτυ σας και η φωτογράφιση της επόμενης μέρας.

Το γραφείο μου βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά τα ταξίδια δεν σταματάνε ποτέ. Είμαι διατεθειμένος και πολύ θετικός να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα για να καλύψω με μια έξυπνη ματιά και με επαγγελματισμό οπουδήποτε μου ζητηθεί από τα ζευγάρια μου. Η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Λήμνος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Σκόπελος, η Σκιάθος, η Σαμοθράκη, η Αθήνα, τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο, τα Συβοτα αλλά και μέρη πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη όπως είναι η Χαλκιδική, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Έδεσσα, η Νάουσα, το Λιτόχωρο και αλλά πολλά άλλα είναι τα μέρη που έχω ήδη ταξιδέψει μαζί με τα ζευγάρια που με εμπιστεύτηκαν και με διάλεξαν να είμαι μαζί τους στην πιο όμορφη και ιδιαίτερη μέρα της ζωής τους, την ημέρα του γάμου τους.

Φωτογράφος Γάμου

 

Φωτογράφος Βάπτισης

Φυσικά δεν θα μπορούσα να διαχωρίσω τη φωτογράφιση βάπτισης από τη φωτογραφία γάμου. Αφού,

“Κάθε βάπτιση και ένα νέο παραμύθι!”

Και αυτό γιατί όλα τα συναισθήματα, όπως η τρυφερότητα, η αγάπη, η χαρά, η συγκίνηση είναι μαζεμένα και “μπλεγμένα” μαζί και περιστρέφονται γύρω από ένα παιδί κάνοντάς το σαν γεγονός πολύ σημαντικό και άξιο σεβασμού ακόμη και φωτογραφικά. Είναι ένα παιχνίδι, ένα παραμύθι καινούριο, το οποίο θα του δώσει την πρώτη προσωπική του στιγμή με τον πιο όμορφο και μοναδικό τρόπο.

Με την ίδια αγάπη, με την ίδια αφοσίωση και με την ίδια μεγάλη προσπάθεια κάθε φορά που κρατάω τη φωτογραφική μηχανή μου στα χέρια μου δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτό το συναίσθημα που νιώθω όταν πρόκειται να πατήσω το κουμπί και να κάνω το κάθε click μου σημαντικό γιατί και οι ίδιες οι περιστάσεις είναι σημαντικές από μόνες τους.

Η αγάπη μου, λοιπόν, που με κράτησε τόσα χρόνια και μου επέτρεψε να κάνω την αγάπη μου επάγγελμα με έκανε να είμαι μέχρι και σήμερα ένας φωτογράφος γάμου και βάπτισης (και όχι μόνο…φωτογράφος γάμου και βάπτισης) και να συνεχίζω χωρίς να θέλω να σταματήσω.

Φωτογράφος Γάμου Θεσσαλονίκη